Vochtbestendig

Door de jaren heen worden er steeds meer mogelijkheden gevonden waar plaatmateriaal voor toegepast kan worden. Hout kan zonder bewerking doorgaans niet goed tegen een hoge luchtvochtigheid maar hier is tegenwoordig een oplossing voor. Het is mogelijk om ons plaatmateriaal te gebruiken in ‘natte ruimtes’ omdat het vochtbestendig is. Met natte ruimtes worden badkamer, toilet(ruimtes en (grootkeukens) bedoeld. Ruimtes waar de luchtvochtigheid relatief hoog is.

Het hout wordt bewerkt waardoor het vochtbestendig is geworden. Dit betekent niet dat het tegen een constante blootstelling aan vocht kan of dat het geen vocht opneemt. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken tussen de kwaliteit/soort van het hout en de verlijming!

De productgroepen die wij met een vochtbestendige bewerking kunnen aanbieden zijn o.a. onze basismaterialen MDF, spaanplaat en OSB. Deze moeten natuurlijk nog wel netjes worden beplakt met de juiste verlijming en een passende afwerking krijgen zoals wij kunnen aanbieden met onze Pantoni collectie.

Naast de basismaterialen bieden wij ook multiplex en meubelplaten aan met een vochtbestendige eigenschap. Ook hiervoor geldt dat de juiste verlijming moet worden toegepast evenals de afwerking. Er is onderscheid gemaakt tussen drie verschillende omstandigheden en ook aangeduid met een Europese Normering EN314-2.

Mocht u liever geen hout-achtige materialen willen gebruiken omdat bijvoorbeeld in ruimte de luchtvochtigheid altijd hoog is. Dan hebben wij de collecties Richlite, Getacore en Panelpiedra voor u beschikbaar.

Alle producten Vochtbestendig