Heavy-use

Er wordt ook nagedacht over de weerstand, slijtwaarde en stootvastheid van onze producten. Wij hebben dit heavy-use genoemd bij Alldeco. Er zijn natuurlijk omgevingen/ruimtes waar veel gebruik wordt gemaakt van het meubilair, deuren of andere objecten. Het gaat hier dus om intensief en frequent gebruik van het oppervlak waardoor het sneller slijt en minder mooi eruit gaat zien. Ook valt deze functionaliteit onder ‘hufterproof’.

De producten in deze categorie zijn goed inzetbaar bij bijvoorbeeld zorginstellingen of ziekenhuizen. Ook dit hebben wij weer breder getrokken naar verschillende andere segmenten zoals kinderdagverblijven of gewoon bij u thuis.

Voor de heavy-use zijn een tweetal normeringen gemaakt namelijk;

Stootvastheid – EN438-2:21
Hiermee wordt de densiteit (hardheid) van het materiaal bepaald. Door middel van een kogel valproef wordt gekeken hoe diep/breed de impactdiameter is.
Krasvastheid/slijtwaarde – EN 438-2:26
De slijtagebestendigheid van de oppervlak van een materiaal. Bij deze normering is er gekeken hoe snel de oppervlakte slijt door intensief gebruik.

Alldeco heeft alleen producten die voldoen aan deze normering en hieronder een kort overzicht welke producten dat zijn, welk merk en welke eigenschappen het product heeft.

productmerkeigenschappen
compact laminaatResopal
Egger
GetaLit
Maicompact
zeer hoge densiteit
homogene opbouw
vochtbestendig
laminaatResopal
Pantoni
Egger
GetaLit
Dekodur
Oberflex
sterke toplaag
de meerdere lagen kraftpapier vergroten stootvastheid
drager bepaalt mede de stootvastheid
solid surfaceGetaCoreacrylgebonden mineraal plaat
door en door gekleurd
schades zijn herstelbaar
ook geschikt voor 3d-ontwerpen (thermisch vervormbaar)

 

Alle producten Heavy-use